2023. január 3., kedd

Túrós sütőporos pogácsa "Ízőrzők" Kávás

Műsorban látott mennyiség feléből készítettem el amiből 15 db pogácsa lett!



Hozzávalók: 12,5 dkg liszt, 12,5 dkg tehéntúró, 12,5 dkg margarin, fél teáskanál só, 1 mokkáskanál sütőpor, tészta kenésére: 1 db  tojás.

🌼

Elkészítése: Kimért lisztet, túrót, sót, sütőport tálba tettem összemorzsoltam majd a margarint is hozzátéve  tésztának összegyúrtam. Kinyújtottam ujjnyi vastagra késsel berácsoztam  a tetejét  ezután kiszaggattam. Tenyerem élével kicsit megsodortam ezután sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol elkevert tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem.😋 

Jó étvágyat kívánok !

8 megjegyzés:

Katalin írta...

Szép pogácsával kezdted az új évet! Kívánom hogy továbbra is folytasd a sok finomság sütését, főzését az év minden napján, legyen mindig tele az asztalotok és a tányérjaitok 😋.

Gerdi írta...

Nagyon finomak az ilyen egyenlő mennyiségű liszt-túró-margarin sósak! Én rúdnak szoktam sütni, és sütőpor nélkül, de így pogácsának is szépek, és a sütőpor biztosan lazítja a tésztát. Kipróbálandó! :-)

Gizi írta...

kedves Éva, békés, egészségben gazdag, boldog új évet kívánok Neked és kedves családodnak! Nagyon finom pogácsát sütöttél, váljék egészségetekre!

aranyos fodorka írta...

Jónak tűnik a recept - remélem a sütőpor tényleg lazítja a tésztát ! és ez a mennyiség az 1-2 személyes háztartásban egy jó leves után elég is ebédnek.

Vera írta...

Boldog új évet és jó egészséget kívánok Nektek!Én hajtogatós sós rúdakat szoktam késziteni, hamar meg van...Biztos ez is nagyon finom!

Éva írta...

Katalin köszönöm szépen !
Gizi nagyon szépen köszönjük, az egészségre nagy szükség lenne a többi megoldódik!
aranyos fodorka finom pogácsa, mikor írtam a mennyiséget éppen rád gondoltam ez a mennyiség valóban 1-2 személynek elégséges. ( bár nálunk ismét csak én ettem belőle még másnap is teával)
Vera nagyon szépen köszönjük hasonló jókat kívánok Nektek is! Köszi finom volt.

teller-cake írta...

Túrós pogi jöhet minden mennyiségben... :-)

Éva írta...

teller-cake köszi, ezzel én is így vagyok:-))