2023. május 31., szerda

Legyező kalácsok

Rozi kalácsát próbáltam elkészíteni   kevesebb mennyiségből  kicsit változtatva / azt írom le😉 


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 egész tojás,  csipet só, 2 evőkanál cukor, 1,2 dl langyos tej, 1 teáskanál vaníliacukor, 2,5 dkg olvasztott margarin, tészta kenéséhez:  tojás + fahéjas cukor.

🌸

Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos  cukros tejbe morzsoltam  liszttel és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát amit hagytam duplájára kelni.  A megkelt tésztát átgyúrtam és négyfelé vágtam   egyenként gömbölygettem majd kerekre nyújtottam. Egyenként ezeket a kerek tésztákat  is négyfelé vágtam és a szeleteket a szélesebb felétől behajtottam / ennek az elkészítését Rozinál pontosan meglehet nézni . Az elkészített  összepakolt formát sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol felvert tojással lekentem és fahéjas cukorral beszórtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem.  Nagyon finom de ahogy a bevezetésemben írtam   csak " próbálkoztam"   mert nálam kicsit  más lett  😊

                                                                            Jó étvágyat kívánok !


6 megjegyzés:

Vicuska írta...

Milyen mutatós! Fogyasztáskor lapjaira szeded?

Éva írta...

Vicuska köszi, jól eltaláltad pont úgy ettem.

aranyos fodorka írta...

Ez nagyon jól néz ki, és ahogy olvasom, finom is. De egyre kevésbé van kedvem egy személyre (=magamra) sütögetni.
Tán öregszem (?)

Éva írta...

aranyos fodorka köszönöm . Ez nem a kortól függ inkább a hangulatunktól de azért kényeztessed kicsit magadat megérdemled, nagyon finom. Sok sikert váljon egészségedre!

Katalin írta...

Csodás lett, és biztos nagyon finom is 😊!

Éva írta...

Kati köszi finom volt.