2023. október 21., szombat

Almás "kőtt" palacsinta " Ízőrzők" Zsáka

Régen  készítettem a műsorból választott receptet. Kisebb adagból most ezt készítettem el , már egyszer egy élesztős palacsintát  készítettem szintén a műsor egyik epizódjából  az is nagyon finom volt!

Hozzávalók: 12,5  dkg liszt, 0,8 dl langyos tej, 1 db tojás, csipet só, 1evőkanál cukor, 1 db alma, 1/2 dkg friss élesztő, palacsinta töltésére: baracklekvár , sütéséhez: olaj

🍂

Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Az almát megpucoltam és lereszeltem. Tojást a már felfutott élesztővel sóval és a liszttel  jól összekevertem és a lereszelt almát hozzátettem  majd a megmaradt tejjel  simára kevertem/ha szükséges lehet még kevés tejet tenni hozzá.  Kicsit sűrűbb legyen mint a hagyományos palacsinta . Fél órát pihentettem. Ezután forró olajozott palacsinta sütőben   kisütöttem. Baracklekvárral töltöttem és porcukorral szórtam  meg.😋( Ebből a mennyiségből 6 db  lett!)

Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomak lehetnek, főleg a házi lekvárral! Ezt az epizódot mi is nemrég láttuk, ha jól emlékszem ez egy új, idei rész.

aranyos fodorka írta...

No ezt a palacsinta variációt nem ismertem - egyszer ki fogom próbálni.

Éva írta...

Katalin nagyon finom laktató palacsinta, zöldséglevest főztem azután 1 db elég is volt belőle. Azért később a többi is elfogyott😊
aranyos fodorka sok sikert az elkészítéséhez és váljon egészségedre!

Gizi írta...

Nagyon guszta és finom palacsintát sütöttél.Élesztővel még nem sütöttem palacsintát, csakis sütőporral, de biztosan finom lehet a vastagabb tészta a reszelt almával. Kifogom próbálni, köszönöm hogy megosztottad a receptet.

Éva írta...

Gizi örülök hogy tetszik, én sem gyakran sütök élesztővel palacsintát de mivel egyszer már sütöttem az is jó volt ebbe pedig még alma is volt gondoltam megéri a próbát. Sok sikert váljon egészségetekre!