2024. május 13., hétfő

Fahéjas muffin


Hozzávalók 12 darabhoz : / 1 bögre: 2 dl/ : 2 bögre liszt, 2 tk. sütőpor, 1 bögre barna cukor(nálam fele sima cukor volt), 1  tk. őrölt fahéj, 2 db tojás, 1/2 bögre olaj,  1/2 tk. őrölt gyömbér, 1 bögre író ( amit 1 bögre tej és 1 evőkanál ecet összekeverésével helyettesítettem),  formába kanalazott tésztára sütés előtt :1 evőkanál porcukor és 1 tk. őrölt fahéj keveréke.
🌺

Elkészítése:  Tálba   került  a liszt, sütőpor, cukor, fahéj, gyömbér összekevertem. Másik tálba  a tojásokat, olajat írót  elvegyítettem majd a lisztes keverékkel  simára kevertem . Muffin formákba kanalaztam a masszából  2 evőkanál jutott mindegyikbe  majd a tetejét a porcukor és fahéj keverékével  szórtam  be. Előmelegített sütőbe tettem  kis idő után a hőt kicsit csökkentettem és 35'  sütöttem. 😋
Jó étvágyat kívánok !
forrás: innen 

3 megjegyzés:

Ani írta...

Ügyesen helyettesítetted az írót. Lehet, hogy én is megsütöm így az ír szódás kenyeret, mert ahhoz is író kellene, de nem lehet kapni. Ez a vajkészítéskor keletkezik, de nálunk ennek nincs olyan nagy hagyománya. A tejszínt vagy felhasználjuk magában, vagy tejföl lesz belőle. Csinosak lettek a muffinok.

Katalin írta...

Nagyon finom lehetett. a fahéj mindig jó választás!

Éva írta...

Ani még én sem vettem írót eddig, de ez a megoldás jónak látszik. Akár citromlevet is lehet az ecet helyett tenni a tejbe elkevered benne és kb. 10' múlva már lehet is használni. Köszi és nagyon finom lett igaz csak 4 darabot hagytam magamnak a többit mélyhűtőbe pakoltam.
Katalin köszi nagyon finom !