2024. november 14., csütörtök

Szilvalekváros gánica

A receptet itt találtam  amit kevesebb mennyiségből készítettem azt írom le , annyit változtattam hogy vaj helyett kevés olajat használtam a sütéshez. Zöldségleves után második fogásnak nagyon finom volt.


Hozzávalók: tészta:25 dkg krumpli, 6 dkg liszt, csipet só, 1/2 evőkanál cukor, kevés olaj,  tálalásnál bármilyen lekvár nekem szilvalekvár volt most.

🍂

Elkészítése: Megpucoltam  és kockára vágtam a krumplit  annyi vizet öntöttem rá hogy éppen ellepte így főztem puhára. Mikor már puha volt akkor tettem hozzá a sót, cukrot és a lisztet  ezeket apránként és közben krumplinyomóval  összetörtem./ mikor a lisztet dolgoztam bele akkor már alacsonyabb hőfokra vettem a  gázt/. Kevés olajat öntöttem  egy  palacsintasütőbe és két evőkanál segítségével amit előzőleg vízbe mártottam a krumplis masszából  kivettem  és a  tészta darabok   mindkét oldalát   megpirítottam.  Tányéron porcukrot  szórtam rá és szilvalekvárt tettem mellé. 😋 

Jó étvágyat kívánok !

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom ebéd lehetett, egy leves után! Milyen érdekes, eddig csak köretként, sós formában ismertem. Mindig tanul az ember.... 😃