A receptet itt találtam amit kevesebb mennyiségből készítettem azt írom le , annyit változtattam hogy vaj helyett kevés olajat használtam a sütéshez. Zöldségleves után második fogásnak nagyon finom volt.
Hozzávalók: tészta:25 dkg krumpli, 6 dkg liszt, csipet só, 1/2 evőkanál cukor, kevés olaj, tálalásnál bármilyen lekvár nekem szilvalekvár volt most.
🍂
Elkészítése: Megpucoltam és kockára vágtam a krumplit annyi vizet öntöttem rá hogy éppen ellepte így főztem puhára. Mikor már puha volt akkor tettem hozzá a sót, cukrot és a lisztet ezeket apránként és közben krumplinyomóval összetörtem./ mikor a lisztet dolgoztam bele akkor már alacsonyabb hőfokra vettem a gázt/. Kevés olajat öntöttem egy palacsintasütőbe és két evőkanál segítségével amit előzőleg vízbe mártottam a krumplis masszából kivettem és a tészta darabok mindkét oldalát megpirítottam. Tányéron porcukrot szórtam rá és szilvalekvárt tettem mellé. 😋
Jó étvágyat kívánok !
1 megjegyzés:
Finom ebéd lehetett, egy leves után! Milyen érdekes, eddig csak köretként, sós formában ismertem. Mindig tanul az ember.... 😃
Megjegyzés küldése