2025. május 8., csütörtök

Lepénykenyér

 Igaz már készítettem lepénykenyeret, de most az itt talált recept alapján  kis adagból ismét próbasütést készítettem.  Nem volt itthon joghurt ezért én kefir és  kevés tejföl keverékével  helyettesítettem.


Hozzávalók: 10 dkg finomliszt + 10 dkg teljes kiőrlésűliszt,  fél dl víz, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 1 evőkanál olaj, 10 dkg  kefir és tejföl keverék.

🌺

Elkészítése:  A  felsorolt hozzávalókból tésztát gyúrtam amit 20'-ig pihentettem. Ezután négyfelé vettem a tésztát gombócokat formáltam belőle majd egyesével  kb. 1/2 cm vastagra  nyújtottam. Felforrósított teflon edénybe egyesével mindkét oldalát készre sütöttem.😋

A receptnél azt olvastam hogy a kisült lapokat amennyiben sütőporral készítjük meglehet kicsit vajazni a felhasználásig gondolom hogy ne száradjon ki. ( Vastagabb zacskóba teszem inkább) Élesztővel is lehet készíteni.

Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Előnye, hogy gyorsan készül, de én már úgy megszoktam a saját "rendes" kenyeremet, hogy maradok annál a változatnál. Felszeletelve a fagyasztóban időtlen időkig eláll.Az 1 kg.lisztből sütött nekem többnyire 2 hétig elég.

Katalin írta...

Egyszerű de nagyszerű eledel lehet!

Éva írta...

Szoktam én is sütni kenyeret is, de ezt annyira megkívántam és nem csalódtam benne mert nagyon finom és hamar elkészül.

Éva írta...

Köszi Kati nagyon finom.