Igaz már készítettem lepénykenyeret, de most az itt talált recept alapján kis adagból ismét próbasütést készítettem. Nem volt itthon joghurt ezért én kefir és kevés tejföl keverékével helyettesítettem.
Hozzávalók: 10 dkg finomliszt + 10 dkg teljes kiőrlésűliszt, fél dl víz, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 1 evőkanál olaj, 10 dkg kefir és tejföl keverék.
🌺
Elkészítése: A felsorolt hozzávalókból tésztát gyúrtam amit 20'-ig pihentettem. Ezután négyfelé vettem a tésztát gombócokat formáltam belőle majd egyesével kb. 1/2 cm vastagra nyújtottam. Felforrósított teflon edénybe egyesével mindkét oldalát készre sütöttem.😋
A receptnél azt olvastam hogy a kisült lapokat amennyiben sütőporral készítjük meglehet kicsit vajazni a felhasználásig gondolom hogy ne száradjon ki. ( Vastagabb zacskóba teszem inkább) Élesztővel is lehet készíteni.
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Előnye, hogy gyorsan készül, de én már úgy megszoktam a saját "rendes" kenyeremet, hogy maradok annál a változatnál. Felszeletelve a fagyasztóban időtlen időkig eláll.Az 1 kg.lisztből sütött nekem többnyire 2 hétig elég.
Egyszerű de nagyszerű eledel lehet!
Szoktam én is sütni kenyeret is, de ezt annyira megkívántam és nem csalódtam benne mert nagyon finom és hamar elkészül.
Köszi Kati nagyon finom.
Megjegyzés küldése