Juci elkészített levesét látva nagyon megkívántam , kis adagból elkészítettem kevés alapanyag változtatással azt írom le.
Hozzávalók: gombóchoz: főtt áttört krumpli, 1 db tojás, só, aprított petrezselyem, leveshez: vöröshagyma, fehérrépa, sárgarépa, zellerzöldje, egy szelet húsos szalonna, sűrített paradicsom./ a felsoroltak mennyisége tetszőleges /
🍅
Elkészítése: A főtt áttört kihűlt krumplit a tojással sóval petrezselyemmel és kevés liszttel összegyúrtam. Edénybe kevés olajon az apróra szeletelt szalonnát és a feldarabolt zöldségeket megdinszteltem 1 evőkanál liszttel megszórtam és felöntöttem vízzel. A sűrített paradicsomot a levesbe kevertem sóval zellerrel és pici csípőspaprikával ízesítettem és hagytam addig főni még a zöldség puha lett. Ezután a tésztából kis gombócokat formálva a levesbe raktam és készre főztem. 😋
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Jujj de jó ! Jujj de jó! Igazán jól néz ki a leveskéd! Gondolom ízlett is. Egészségedre Éva drága!
Köszönöm Juci nagyon finom volt örülök hogy elkészítettem!
Nagyon finom lehet ez a leves, most szívesen befalnám. Én is szeretem az ilyen egyszerű és finom leveseket.
Köszönöm Gizi nagyon finom volt és örülök hogy elkészítettem.
Megjegyzés küldése