Hozzávalók: /csak fél adagból készítettem el azt írom le/ 3,5 g szárított élesztő, 1 tk. cukor, 30 dkg. liszt, 1 dl langyos víz, 1 tk. só, 1 tk. olaj, 1 dl. kefir.
😉
Elkészítése: A vízbe tettem az élesztőt , cukrot kevés lisztet és hagytam hogy felfusson. Ezután a többi hozzávalóval együtt bedagasztottam. Letakarva hagytam 20' majd kicsit átgyúrtam és 4 felé vettem a tésztát. Egyenként kinyújtottam köralakura, megforrósítottam az edényt amiben sütöttem. Egy tányért olajjal kikentem ebbe tettem bele egyesével a kinyújtott tésztát majd a tészta tetejét is megkentem olajjal és a forró edénybe pakoltam ahol mindkét oldalát megsütöttem.
Jó étvágyat kívánok !
4 megjegyzés:
Ügyes vagy, hogy már elkészítetted! Nálad is szépek lettek! Tervezem én is a kipróbálásukat:-)
Finom lehet......elraktározom a receptet.
De örülök,hogy kipróbáltad, kefírrel is finom lehet:) Nagyon szépek tényleg és annak is örülök, hogy ízlett nektek is:)
HajniZoli érdemes kipróbálni mert nagyon finom. Elmondanám hogy férjuramnak is nagyon ízlik ez pedig azt jelenti hogy valóban az!
Nagymamis finom, egyszer próbáld ki!
trollanyu köszi a receptet hogy felfedezted mert valóban nagyon finom és kefírrel is működik!
Megjegyzés küldése