Hozzávalók:
15 dkg darált dió
10 dkg darált keksz
2 evőkanál baracklekvár
2 teáskanál apróra vágott aszalt sárgabarack
10 dkg étcsokoládé
*
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrtam és 30' hűtőbe tettem. Ezután apró darabokat tépdesve megformáztam a szaloncukrot és tálcára téve mélyhűtőbe pakoltam 10'. Közben gőz fölött megolvasztottam a csokoládét és a szaloncukrokat megmártottam benne majd sütőpapírra tettem és dermedni ismét hűtőbe pakoltam. Mikor már teljesen megszikkadt a csoki csak akkor csomagoltam be pár darabot mintának a többit kis papír kapszlikba tettem egyet félbevágtam hogy lássátok belülről is. Nagyon finom !
( Most próbaként készítettem el bár az egész mennyiséget összegyúrtam de csupán a felét formáztam meg a másik felét mélyhűtőbe tettem. A fele mennyiségből 20 db lett!)
( Most próbaként készítettem el bár az egész mennyiséget összegyúrtam de csupán a felét formáztam meg a másik felét mélyhűtőbe tettem. A fele mennyiségből 20 db lett!)
Sok sikert hozzá!
7 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet, kipróbálom :)
De jó, nálad készülnek már a szaloncukrok :-) Fincsi lehet!
Fáni nem okoz csalódást biztos mert nagyon finom! Egészségetekre!
Katalin próbaként készítettem , finom valóban!
Nagyon finom lehet. Lehet készen kapni szaloncukor papírt?
Ani még nem kerestem boltban. Fehér sütőpapírt és színes szalvétát szoktam méretre vágni.
Kösz a jó ötletet.
Ani szívesen, sok sikert!
Megjegyzés küldése