2015. november 9., hétfő

Zserbós szaloncukor házilag

                                                                              

Hozzávalók:
15 dkg darált dió
10 dkg darált keksz
2 evőkanál baracklekvár
2 teáskanál apróra vágott aszalt sárgabarack
10 dkg étcsokoládé
*
Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrtam és 30' hűtőbe tettem. Ezután  apró darabokat tépdesve megformáztam  a szaloncukrot és tálcára téve mélyhűtőbe pakoltam 10'. Közben gőz fölött megolvasztottam a csokoládét és a szaloncukrokat megmártottam benne majd sütőpapírra tettem és dermedni ismét hűtőbe pakoltam. Mikor már teljesen megszikkadt a csoki csak akkor csomagoltam be pár darabot  mintának a többit kis papír kapszlikba tettem egyet félbevágtam hogy lássátok belülről is. Nagyon finom !
( Most  próbaként készítettem el  bár  az egész mennyiséget összegyúrtam de csupán a felét formáztam meg a másik felét mélyhűtőbe tettem.   A fele mennyiségből 20 db  lett!)
Sok sikert hozzá!

7 megjegyzés:

Fáni írta...

Ez nagyon finom lehet, kipróbálom :)

Katalin írta...

De jó, nálad készülnek már a szaloncukrok :-) Fincsi lehet!

Éva írta...

Fáni nem okoz csalódást biztos mert nagyon finom! Egészségetekre!
Katalin próbaként készítettem , finom valóban!

Ani írta...

Nagyon finom lehet. Lehet készen kapni szaloncukor papírt?

Éva írta...

Ani még nem kerestem boltban. Fehér sütőpapírt és színes szalvétát szoktam méretre vágni.

Ani írta...

Kösz a jó ötletet.

Éva írta...

Ani szívesen, sok sikert!