2018. június 14., csütörtök

Hagymás-kolbászos lepény"Ízőrzők" Monostorapáti

A recept "medvehagymás-sonkás lepény" volt, mivel ez egy olyan recept aminek töltelékét szabadon változtathatjuk ami éppen van a hűtőben így lett az én lepényem ilyen töltelékkel és  tésztája fele mennyiségből :)

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 1 mk. cukor, 1 mk só, 1 ek. étolaj, töltelék: újhagyma, tejföl, morzsolt kukorica, reszelt sajt, 1 ek étolaj, tetejére:1 tojás,1 ek tejföl, szezámmag.
*
Elkészítése: 1 dl langyos vízbe tettem a cukrot és a morzsolt élesztőt hagytam felfutni. Kimért lisztbe tettem a sót étolajat és a felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát. Lisztes gyúrótáblán kicsit még átgyúrtam cipónak formáltam és letakarva addig hagytam pihenni még előkészítettem a tölteléket.Újhagymát felkarikáztam  tejföllel és 1 evőkanál étolajjal  kikevertem, sajtot lereszeltem. A tésztát  téglalap alakúra kinyújtottam megkentem a hagymás tejföllel rápakoltam a kolbász karikákat arra szórtam a kukoricából/csak a fele mennyiségre mivel férjuram nem szereti  csípős paprikát karikáztam a másik felére / és rászórtam a reszelt sajtot  kevés tejfölös keverék ami megmaradt rácsepegtettem az egész felületre majd feltekertem . A rudat megkentem az előzőleg összekevert tojás és tejföl keverékével  beszórtam szezámmaggal és kb. 5 cm darabokra vágtam amit zsírral kikent tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem.(6 db lett )
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Évi - Ízek és utazások írta...

Óóó ez igazán fenséges lakoma. Reggelire vagy uzsonnára akár. Nagyon guszta. :)

Éva írta...

Évi örülök hogy tetszik!