*
Elkészítése: 1 dl langyos vízbe tettem a cukrot és a morzsolt élesztőt hagytam felfutni. Kimért lisztbe tettem a sót étolajat és a felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát. Lisztes gyúrótáblán kicsit még átgyúrtam cipónak formáltam és letakarva addig hagytam pihenni még előkészítettem a tölteléket.Újhagymát felkarikáztam tejföllel és 1 evőkanál étolajjal kikevertem, sajtot lereszeltem. A tésztát téglalap alakúra kinyújtottam megkentem a hagymás tejföllel rápakoltam a kolbász karikákat arra szórtam a kukoricából/csak a fele mennyiségre mivel férjuram nem szereti csípős paprikát karikáztam a másik felére / és rászórtam a reszelt sajtot kevés tejfölös keverék ami megmaradt rácsepegtettem az egész felületre majd feltekertem . A rudat megkentem az előzőleg összekevert tojás és tejföl keverékével beszórtam szezámmaggal és kb. 5 cm darabokra vágtam amit zsírral kikent tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem.(6 db lett )
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Óóó ez igazán fenséges lakoma. Reggelire vagy uzsonnára akár. Nagyon guszta. :)
Évi örülök hogy tetszik!
Megjegyzés küldése