Hozzávalók: 5 dkg darált tepertő, 3 közepes krumpli , 1 dkg friss élesztő, 5 dkg margarin, 1 db felvert tojás de csak a felét tettem a tésztába a maradékkal kentem, 2 evőkanál tejföl, só és annyi liszt amennyitől gyúrható a tészta ez kb. 25-30 dkg .
😉
Elkészítése: Krumplit megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem majd leszűrtem és krumplinyomón áttörtem hagytam kihűlni. Kb. fél dl langyos vízbe tettem az élesztőt csipet cukorral kevés liszttel hagytam felfutni. Kihűlt krumplihoz tettem a darált tepertőt , margarint , sót és kevés lisztet összemorzsoltam ezután tettem hozzá az élesztőt, tojást, tejfölt és még annyi lisztet amivel jól gyúrható tésztát kaptam. Gyúrótáblán kinyújtottam összehajtogattam/négy oldalról/ és 10' pihentettem majd ismét nyújtottam és hajtogattam ezután 1/2 órát pihentettem. Végül ujjnyi vastagra nyújtottam és nagyobb formával kiszaggattam tepsibe pakoltam és lekentem a maradék tojással. Addig pihent még előmelegítettem a sütőt 200 C fokra ezután sütőbe tettem és 20' sütöttem😋
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Finom lehetett, és a maradék tepertő is elfogyott :-) A krumplitól pedig biztos finom omlós lett, ezt is szívesen megkóstolnám... :-)
Szia!
Ha van kedved, receptjeidet feltöltheted a Tutireceptre is, természetesen van lehetőség forrás megjelölésére :)
www.tutirecept.hu
Jó sütés-főzést a továbbiakban is :)
Katalin nagyon finom puha volt, férjuram nem annyira pogácsa rajongó de ennek nem tudott ellenállni, köszi!
Tutirecept köszönöm a lehetőséget!
Oh, most nagyon szívesen ennék belőle én is!!! :o)
Megjegyzés küldése