2019. szeptember 27., péntek

Magyaros hagymatokány


Hozzávalók: 2 db  nagyobb vöröshagyma, 4 dkg füstölt szalonna, só, 1,5 dl  tejföl, pirospaprika, csípős paprika, őrölt bors, csipet őrölt szerecsendió.
🍂
Elkészítése:Szalonnát  apróra  vágtam és kisütöttem hozzátettem a megpucolt feldarabolt vöröshagymát  amit  megdinszteltem. Megszórtam  sóval, kevés borssal , pirospaprikával  és csipet őrölt szerecsendióval  kb. fél dl vizet öntöttem rá és fedő alatt pároltam. Tejfölbe elkevertem 1 evőkanál lisztet  ezt öntöttem a hagymára és  készre főztem vele. Köretként tésztát főztem hozzá😋
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Ez de jó!:) Még sosem hallottam róla! Hússal ismerem a tokányt, de mennyivel spórolósabb ez a fajtája, ami néha igencsak jól fog jönni! Pl. ha csak magunk vagyunk, gyerekek, unokák nélkül. Köszi szépen!

Anikó írta...

Szeretem, nokedlival vagy tarhonyával is szuper :-)

Éva írta...

Tiffanylda váljon egészségetekre!
Anikó legközelebb én is tarhonyával készítem, köszi:)