2019. szeptember 11., szerda

Mézes-almás pite🍎

Mikor megláttam ezt a receptet itt  a sütemény tölteléke számomra érdekes  volt  ezért tettem egy próbát. Közben  azért kicsit a tészta összetételén és küllemén is változtattam :)


Hozzávalók: tészta: 40 dkg liszt, 5 evőkanál cukor, 20 dkg margarin, 1 db tojás, 1 cs sütőpor, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál tejföl, töltelék:  1 kg  hámozott reszelt alma, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál méz, 1 cs vaníliapuding, 2 dl víz, 1 kk. őrölt fahéj, forma kenéséhez:zsír tészta szórására: zsemlemorzsa, tészta kenéséhez: 1 felvert tojás.
🍎
Elkészítése:Tészta hozzávalóit összegyúrtam  és megfeleztem. A reszelt almát fahéjjal mézzel és 1 dl vízzel pároltam kevés ideig. A tészta egyik felét kinyújtottam és a zsírral kikent pite formába tettem megszórtam zsemlemorzsával. A párolt almához tettem a citromlevet és az 1 dl vízzel összekevert pudingot  jól összekevertem az egészet majd a tésztára öntöttem. A tészta másik felét is kinyújtottam és derelyevágóval csíkokat vágtam amit a töltelékre pakoltam. Felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 30' sütöttem😋
Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

De jó lehet pudingosan! Összeállt rendesen az almával? Hó végén ünneplünk, ki fogom próbálni!;) Gratula!

Éva írta...

Tiffanylda ajánlom próbáld ki nagyon finom jó így a pudinggal.Váljon egészségetekre, köszi!

Ani írta...

Hű, de szép lett!

Éva írta...

Ani köszi.