Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1,5 evőkanál kristálycukor, csipet só, 2 db tojás sárgája, 1 evőkanál pálinka/nálam szilva ízesítésű volt/, 3-4 evőkanál tejföl, olaj a sütéshez.
😉
Elkészítése: Liszthez tettem a cukrot és sót összevegyítettem majd hozzá tettem a tojás sárgáját , pálinkát és a tejfölt.Az egészet összegyúrtam és letakarva 1 órát pihentettem a tésztát. Ezután kinyújtottam négyzetekre felvágtam derelyevágóval a forma közepére egy vágást tettem ezen húztam át a tészta csücskét és forró olajban kisütöttem .
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Nagyon finomak lehettek, már a neve is sokat ígérő 😊😊
Kíváncsi vagyok, mit javít a pálinka az amúgy is finom csörögén? :)
Katalin köszi.
Kincse erre én is kíváncsi voltam, de semmit nem lehet belőle érezni finom puha a tésztája.
Pálinkát én sem hallottam, de a szakácskönyv rumot ír..és azt szoktam bele tenni,hogy miért kell, fogalmam sincs, nem mertem kihagyni belőle...Sokszor készítettem ezt a receptet, mig meg nem kóstoltam az élesztővel készítetett..Sokkal kiadosabb..Ép tervbe van...De köszi ...
Vera most tettem egy próbát ezzel is már több félét kipróbáltam az élesztőset is gondoltam most ez a mennyiség kettőnknek éppen elég, sőt:)
Az alkohol azért jó bele, mert nem szívja meg magát olajjal. Nemrég én is készítettem, de nem lettek ilyen szépek. Na, majd legközelebb.
Megjegyzés küldése