2020. július 6., hétfő

Foszlós kalács

Bár meleg🌞 van de én most akkor is kalácsot sütöttem😊 ! Vajjal megkenve annyira finom tud lenni hogy nem cserélném le  semmilyen fölvágottért :)

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 2 dkg olvasztott vaj/margarin, 1,5 evőkanál barna cukor, 1,5 dl langyos tej, csipet só, 1 tk. vaníliacukor, 1 tojássárgája. Tészta lekenésére: 1 tojássárgája

Elkészítése: Kevés langyos  cukros tejbe morzsoltam az élesztőt 1 tk lisztet hozzátéve elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel és bedagasztottam a tésztát  letakarva fél órát pihentettem. A letelt idő után enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam  majd három felé vettem és egyenként rúdnak sodortam a tésztákat majd  hármas fonással összefontam . Sütőpapírral bélelt formába tettem ahol még 30' pihentettem  ezután tojássárgájával a tetejét átkentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 30' sütöttem.
 Rácson hagytam teljesen kihűlni😋
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép lett, kívül-belül! Mi is sokszor eszünk reggelire kalácsot, megkeve jó kis házi lekvárral 😃

Éva írta...

Katalin köszi,mi általában csak vajjal kenve esszük de biztos finom lekvárral is!

Vicuska írta...

Én vajjal és rajta házi lekvárral szeretem :)

Éva írta...

Vicuska úgy is finom lehet, érdekes valamikor a kenyeret vajjal lekvárral szerettem de a kalács nekem csak vajjal jöhet!

Ani írta...

Nagyon szép lett. Ennék most egy szelettel.

Éva írta...

Ani köszi:)