2020. november 14., szombat

Majonézes kifli

Nea  különleges kiflijét készítettem el fél adagból 😉 


Hozzávalók: fél adaghoz amiből 5 db-t készítettem: tészta: 25 dkg finomliszt, 1/2 tk só, 1 tk. sütőpor, 1,3 dl langyos tej, 1 dkg friss élesztő, 1/2 tk. cukor, 5 dkg majonéz, kenéshez: 5 dkg margarin, tetejére: 1 tojás, reszelt sajt , köménymag és szezámmag.

Elkészítése:  Kevés langyos tejbe tettem a cukrot morzsolt élesztőt kis kanál lisztet  elkevertem és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalókat majd a felfutott élesztőt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva 50'-ig pihentettem. Ezután  enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát ahol 5 felé vettem  egyenként gombócokat formáltam a tésztából és ismét 10' pihenés következett.  Egyenként a gombócokat ovális formára  nyújtottam  és   kb. a tészta  felétől  csíkokat vágtam párhuzamosan  olvasztott margarinnal megkentem és az éppen maradt résztől indulva szorosan feltekertem  és kifli formára alakítottam. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam az elkészülteket majd letakartam és 30'-ig pihentettem. Az idő letelte után felvert tojással lekentem sajttal és magokkal beszórtam és előmelegített sütőben 180C fokon 30'-ig sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok!

9 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek, már Neánál is megcsodáltam őket, ahogy most nálad is 😁.

Éva írta...

Katalin köszi és nagyon finom !

Tiffanylda írta...

Nagyon guszta! Milyen az íze? Érezni a majonézt?

Éva írta...

Tiffanylda köszi,kicsit talán de nem annyira csak azt mondhatom hogy finom. 1 darabka megmaradt amit kisütés utáni harmadik napon ettem meg és még akkor is puha volt.( Eszembe jutottál mert ennek a kiflinek hasonló a formázási technikája mint amit az elmúlt napokban tettél fel a blogodra :)

Gerdi írta...

De szépek a kifliid! Nem jutott volna eszembe majonézt tenni kelt tésztába- megint tanultam, köszönöm! :-)

Éva írta...

Gerdi köszönöm. Nem az én ötletem de kíváncsi voltam és jó hogy kipróbáltam mert nagyon finom!

Tiffanylda írta...

Igen, én is észrevettem a hasonló formát!;) Kipróbálom, kösz!

Éva írta...

Tiffanylda sok sikert, váljon egészségetekre!

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon szépre sikerültek. Én is kinéztem ezt a receptet, de még nem sütöttem meg. Egy fél adagból én is ki fogom próbálni.