2021. június 1., kedd

Csak egy ötlet talán hasznát veszitek?

Nem tudom hogy vagytok vele de  nekem  mostanában a fokhagymával  mindig gondom akad! 1-2 fejnél többet nem szoktam venni egyszerre  mert tapasztalatból tudom hogy könnyen megromlik. Az utóbbi időben ezért  tettem egy próbát  3 gerezd fokhagymát  külső héjától megpucoltam és az erkélyen lévő virágládákba dugdostam őket. Szépen kihajtott zöld hosszú hajtása van ezeket levágtam  megmostam  szárazra töröltem és feldaraboltam  apróra  sóval összekevertem  kis üvegbe pakoltam és hűtőbe tettem . Ebből teszek  levesbe vagy pörköltbe  ezt csak olyan vésztartaléknak szánom  természetesen ha újra kihajt  a földbe dugott fokhagyma azzal bővül az üvegem tartalma😍 



5 megjegyzés:

leda írta...

Nahát, milyen jó ötlet! Kifogom próbálni. A fokhagymával én is mindig így járok.

Éva írta...

leda sok sikert, örülök hogy jónak találod!

aranyos fodorka írta...

Nekem ez még nem jutott eszembe, de pont azért mert a fokhagymák minősége az elmúlt években katasztrofálisan romlott én azt csinálom, hogy szerencsés esetben - ha kapok szép/ép fokhagymát, - megpucolom, és egy kisebb üvegbe a fagyasztóba teszem. Így aztán nekem állandóan van fokhagymám és nem is romlik meg, vagy szárad ki.

VToncsi írta...

Vagy fokhagymakrémet készítek belőle, vagy a megtisztított gerezdeket egészben teszem csavaros tetejű kis üvegben a hűtőbe. Két-három hétig eláll, nem kezd sem romlani, sem penészedni.

Éva írta...

aranyos fodorka örülök hogy megosztottad saját ötletedet.
VToncsi köszi, lehet hogy teszek egy próbát én is az üvegekben eltett gerezdekre is a zöld mellett lassan elfogy majd az is és nem megy tönkre legalább!