2021. július 22., csütörtök

Fonott fahéjas-cukros briós

A tésztája  saját recept amit már többször készítettem, de a fonási technikát itt találtam😉 


Hozzávalók 4 darabhoz:  25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 2,5 dkg olvasztott vaj/margarin, csipet só, 1 db tojás/ fele a tésztába másik felével kentem, tészta szóráshoz: őrölt fahéj és cukor keveréke.

🌺

Elkészítése: Kevés langyos  cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez  tettem a már megkelt élesztőt  és a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam  3/4 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és négyfelé vágtam egyenként  gömbölyítettem és  10'-ig  pihentettem. A tészta darabokat egyenként hosszú rúdnak formáltam amit kettévágtam és a fent belinkelt módon formáztam ezután  sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam ahol tojással lekentem és cukros fahéjjal megszórtam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25'-ig sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Finomat sütöttél, és a formázása az fantasztikus 😊. Megnéztem a belinkelt oldalt, elsőre bonyolultnak tűnt, de talán nem olyan nehéz elkészíteni. Ügyesen megoldottad!

Gerdi írta...

Nagyon szépek lettek a briósok!

teller-cake írta...

Gyengém a briós vajjal-lakvárral...hmmm... szuper lett!

Éva írta...

Katalin köszi finom volt. Párszor megnéztem mire nekivágtam:)
Gerdi köszönöm.
teller-cake nálam is nyerő, de én csak úgy minden nélkül eszem, köszi.

Okki írta...

Szép briósokat készítettél! :)
Az egyik legfinomabb reggeli ötlet, nálunk nagy kedvenc.

Éva írta...

Okki köszi, én akár vacsorára is elfogadom:)