2021. július 19., hétfő

Grúz sajtos - juhtúrós kenyérlepény

Régebben már készítettem itt megnézhető  az is nagyon finom volt. Most  ismétlés következett  kis kiegészítéssel a sajthoz kevertem (körözött készítés után megmaradt) kevés  juhtúrót is😉


Hozzávalók 2 db lepényhez: 25 dkg liszt, 1 dkg friss élesztő, 1 tk. cukor, 1 tk. só, 1 evőkanál étolaj, 0,8 dl langyos víz, 0,8 dl natúr joghurt. töltelék: kb. 10 dkg  reszelt sajt és 4 dkg  juhtúró

🍕

Elkészítés: Langyos vízbe morzsoltam az élesztőt beletettem a cukrot kevés lisztet és hagytam felfutni. A kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztőt a többi hozzávalót és bedagasztottam a tésztát letakarva 1 órát pihentettem. Reszelt sajthoz tettem a juhtúrót csipet sót  összekevertem. A tésztát  a letelt idő után két részre vettem egyenként kerek formára nyújtottam amennyire tudtam vékonyra és a kör közepébe simítottam a töltelék felét  a tészta külső peremét középen összecsíptem ezzel betakartam a tölteléket és a tésztát megfordítottam hogy az összecsípett  része legyen alul.  Ezután nyújtófával ismét elsikáltam  akkora nagyra amekkora edénybe szerettem volna sütni. A másik tésztával is mikor elkészültem egy serpenyőt felforrósítottam/ semmit nem kell a tészta alá tenni, és beletettem az egyik lepényt  pár percig sütöttem az egyik oldalát majd óvatosan átfordítottam és azt is készre sütöttem.😋

Jó étvágyat kívánok!

12 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett, finom az ízesítése is! Ezt kenyér helyett ettétek?

horimarika írta...

Ez nagyon klassz. Sose próbáltam még. Köszönöm a receptet!

Éva írta...

Katalin köszi finom volt csak így magában hiszen tölteléke van:) Lehetett volna esetleg valami kencét hozzá de így is jó volt most!
horimarika örülök hogy tetszik, sok sikert és váljon egészségetekre!

Gerdi írta...

Ez csakis finom lehet! Különösen tetszik, hogy nem olajban sül.

Tiffanylda írta...

Amiben juhtúró van, az biztos siker nálunk! Én a körözöttet is abból készítem. Kösz a receptet, mentettem!;)

aranyos fodorka írta...

Kipróbálásra ezt is előjegyeztem magamnak - én mindenféle sajtos ételt nagyon szeretek - az az érzésem, több sajtot eszem, mint húst...Csak megjegyzem, a juhtúró szemérmetlenül drága (nem mintha más olcsó lenne, de még akciósan is majdnem 300.- Ft 10 deka...azaz 3 ezer/kg...)

Éva írta...

Gerdi köszi!
Tiffanylda most nálunk is körözött is készült és abból a mennyiségből csíptem le keveset ,szeretjük mis is a juhtúrót csak ne lenne annyira drága!
aranyos fodorka most kivételesen "aránylag" olcsóbb áron volt juhtúró nálunk a boltban , de valóban elég húzós az ára pedig mi a sztrapacskát is nagyon szeretjük vele. A sajt nálunk is még férjuramnak is kedvence:)

Ani írta...

Ez olyasmi, amit a grúz étteremben ettünk. Nagyon finom.

Évi - Ízek és utazások írta...

Nagyon guszta. Szeretem az ilyeneket. :)

Éva írta...

Ani köszi, a látott kép hozta meg az étvágyamat hogy ismét elkészítsem !
Évi köszönöm!

Okki írta...

Nagyon szeretjük az ilyen lepényeket. Túróval még finomabb lehetett. :)

Éva írta...

Okki köszi.