Többször láttam már ezt a műsort is az egyik kelt tésztát még régebben elkészítettem, de most mikor ismét megnéztem ez a kalács recept nagyon megtetszett kevesebb mennyiségből elkészítettem👌
Hozzávalók: 35 dkg liszt/ nálam 30 dkg finom + 5 dkg rétesliszt/,1/2 dl étolaj, 1 db tojás+ 1 a kenéshez, fél citrom reszelt héja + pár csepp citromlé, 2 teáskanál vaníliás cukor, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 2 evőkanál szódavíz, 1,5 dkg friss élesztő, 3 dkg mazsola, 1 teáskanál kakaópor.
Elkészítése: Kevés langyos tejbe áztattam a mazsolát, Élesztőt langyos cukros tejbe morzsoltam kevés liszttel elkevertem és hagytam felfutni. Kétféle lisztet tálba mértem összevegyítettem hozzátettem a felvert tojást és a többi hozzávalókat leszűrt mazsolát felfutott élesztőt /kakaópor kivételével és bedagasztottam a tésztát letakarva hagytam duplájára kelni. Enyhén lisztes gyúrótáblán négyfelé vettem a tésztát ebből hármat egyforma hosszú rúdnak sodortam a negyedikbe beledolgoztam a kakaóport . A rudakból kettő fehér és egy barnát hármas fonással összefontam úgy hogy középen legyen a barna. Zsírral kikent tepsibe raktam ezután a negyedik fehér tésztát is hosszúkásra sodortam és kalács köré tettem. Felvert tojással lekentem és 30' pihentettem. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Egy újabb finom kalács, nagyon jól néz ki!
Mindig olyan szép kelteket sütsz, ez is remek lehet!
Szép lett és bizonyára jó is. Nemrég kaptam valakitől "bóti" kalácsot....Háááááááát....nem írom le, milyen volt. Végül megszárítottam és majd ledarálom, morzsának tán jó lesz.
Nagyon szép kalács, és nagyon finom lehet. Nagyon szeretem/szerettem a finom, puha kalácsot, a Tiedet is szívesen megkóstolnám. Én a napokban teljes kiőrlésű liszttel sütöttem, az is finom, de a fehér liszttel készülnek nincs párja. Váljék kedves egészségetekre.
Katalin köszi.
teller-cake köszönöm.
aranyos fodorka köszönöm, nagyon finom volt bár a fele mélyhűtőben várakozik az unokákra. Bolti kalácsot nem sűrűn veszek, morzsának biztos jó lesz.
Gizi köszönöm finom frissen mindketten szeretjük. Olvastam hogy diétáznod kell, már én is gyakran vegyítem a liszteket akár kenyérnek is . Vigyázzál magadra gondolom hogy nehéz lehet az átállás. Köszönjük szépen.
Milyen szép lett a kalácsod, tetszik a formázása. :) Az ízéről meg nem is érdemes beszélni, a házi kalácsnak nincs párja. :)
Nagyon csinos kalácsot sütöttél, szívesen megkóstolnám most.
Okki köszönöm, formázása ahhoz képest amiket Te szoktál csinálni egyszerű volt és finom.
Ani köszönöm, én pedig szívesen megkínáltalak volna :)
Megjegyzés küldése