2023. április 2., vasárnap

Tojás linzer

Régebben láttam teller-cake -nél  ezt a linzert ami nagyon tetszett de a forma hiánya miatt nem került rá sor, most viszont  Ani készítette el  és felfigyeltem a házilag megoldott forma elkészítésére. Ezért most fél adagból elkészítettem  én is  próbaként az általam összenyomott pogácsa szaggató megformálásával😊


Hozzávalók fél adaghoz amiből  10 db lett: 15 dkg finomliszt, fél teáskanál sütőpor, fél csomag vaníliáscukor,  reszelt citromhéj, 2 evőkanál porcukor, 10 dkg margarin, 1 egész tojás sárgájának a fele, baracklekvár  és porcukor.

🌸

Elkészítése: Tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrtam amit vékonyra/ 2-3 mm/ kinyújtottam. Ezután a formával/ ami egy 7 cm átmérőjű pogácsa szaggató  volt csak összenyomtam kicsit az egyik végét/ kiszaggattam  minden második tészta darab alsó részét egy kisebb pogácsa szaggatóval  szúrtam ki. Sütőpapírra pakoltam és előmelegített sütőben 180 C fokon 13' sütöttem. Mikor kihűlt  a tészta a sima részét baracklekvárral megkentem és a porcukorral beszórt lyukas felét ráhelyeztem.😋👌

Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon ötletesen oldottad meg a tojás forma kiszúrását, guszták lettek a linzerek. Sárgabarack lekvárral összeragasztva a legfinomabb.

Katalin írta...

Nagyon szépek nálad is a linzerek, nagyon ötletes, igazi húsvéti süti! 😊

Éva írta...

Gizi köszönöm !
Katalin köszönöm!

Ani írta...

Kedves Éva! Nagyon kedves tőled, hogy engem is megemlítettél. Nagyon jók lettek a tieid is.

teller-cake írta...

Olyan jó, hogy te is elkészítetted Éva! Áldott ünnepet utólag is... <3

Éva írta...

Ani köszönöm.
teller-cake köszönöm!