2023. október 2., hétfő

Sós perec kelesztés nélkül

Az itt talált recept alapján fél adagból készítettem  egészen kis  kiegészítéssel😊 


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 12,5 kg margarin, 7 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál sütőpor és annyi tejföl amivel összeáll a tészta / ez nálam kb. 1 dl volt/,  + tészta kenéséhez 1 tojássárgája , mázhoz 1 evőkanál só+1,5 evőkanál liszt+ 1 evőkanál víz.

🍂

Elkészítése: Liszthez tettem a sót, sütőport, reszelt sajtot összekevertem  a margarinnal összemorzsoltam. Végül a tejföllel  sima tésztának összegyúrtam amit fóliába tettem és hűtőbe 30' pihent. Ezután ujjnyi vastagra kinyújtottam majd csíkokra vágtam és egyenként ezeket a csíkokat megsodortam  és  perec formára alakítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam egymástól távolabb megkentem a tojássárgájával és előmelegített sütőbe 180 C fokon 20' sütöttem. Az idő lejárta előtt kb. 5'-el kivettem a tepsit és a megkevert mázzal  bekentem a pereceket és ismét visszatettem   készre sülni.

(Azért ezt a  mázas  megoldást választottam mivel nagy szemű só nem volt itthon!)

Jó étvágyat kívánok !


6 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon szép perecek lettek, így sós mázzal az igazi 😋. Finomak lehettek!
A címében gondolom sós perecet akartál írni... 😊

Éva írta...

Köszönöm Katalin , finom volt. Köszi hogy szóltál korrigáltam😊

aranyos fodorka írta...

Nálam a sós sütik közül a stangli a kedvenc - de már rég sütöttem. Egy személyre mindent nehéz....

Éva írta...

aranyos fodorka a stanglit én is szeretem, kis adagból sütök én is annak is a fele későbbi elfogyasztásra hűtőbe vár. Vagy én apránként vagy a gyerekek biztos megesszük.

Gizi írta...

Nagyon finom perecet sütöttél. Gyerekként főleg a mázat szerettem először leenni, olyan jó sós volt. :)

Éva írta...

Gizi köszönöm. Nekem is vannak ilyen élményeim letördeltem én is először a mázat.