2024. március 25., hétfő

Rántott szelet darált hússal /most csirkés változatban

Régebben már készítettem akkor sertéshúsból. Csirkehús gyakrabban kerül az asztalra ha jönnek a gyerekek akkor is  és a  csirkemell előnyben részesül. Ilyenkor ha kicsit soknak találom a megvett mennyiséget kis adagot mindig félreteszek a mélyhűtőbe arra gondolva hogy majd készítek valamit belőle a hét valamelyik  napjára magamnak. Most   ebből a  kis adagból készítettem el  ezt a fajta rántott szeletet ami nekem nagyon ízlett  sertésből is de ebből  a húsból is 😋


Hozzávalók: /csak megsaccolni tudom a mennyiséget/  kb. 15 dkg csirkemell. kb. 3 dkg reszelt sajt,  fűszerek: só, őrölt bors,  panírhoz: liszt, 1 db tojás, prézli, olaj a sütéshez./ ebből amennyiségből 3 db lett/

🍴

Elkészítése: Csirkemellet ledaráltam hozzá tettem a reszelt sajtot  sóval borssal ízesítettem összegyúrtam . A masszából gombócokat formáltam amit kicsit lelapítottam majd lisztbe felvert tojásba és prézlibe forgatás után forró olajban megsütöttem mindkét oldalát.

Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nagyon jónak tűnik, ki fogom próbálni.

Katalin írta...

Finom ebéded volt! Sertéshúsból én is csináltam már ilyet, finom volt.

Éva írta...

aranyos fodorka köszi, sok sikert váljon egészségedre!
Katalin köszi finom volt , régen mikor először készítettem blogodban láttam!

Okki írta...

Még soha nem készítettem ilyen rántott szeletet, de tetszik az ötlet. Mindenképpen kipróbálandó. :)

Éva írta...

Okki nagyon jó érdemes kipróbálni, sok sikert váljon egészségetekre!

Gizi írta...

Nagyon guszta és finom ebéded volt. Sertéshúsból sűrűn készítem, de csirkével még nem próbáltam, pedig lehet még finomabb is.... köszönöm az ötletet, kifogom próbálni.

Éva írta...

Gizi köszönöm finom volt. Érdemes kipróbálnod mert csirkével is nagyon jó, sok sikert és váljon egészségedre! Arra gondoltam hogy legközelebb elkészítem megmaradt főtt csirkehússal is /a gyerekek általában a húslevesnél csak a levest és a zöldséget fogyasztják/ .