2025. január 8., szerda

Fújó ( szalagárés sütemény ) " Ízőrzők" Farkasdomb

Az ünnepek után  egy könnyen elkészíthető és finom süteményt sütöttem  csupán fél adagból azt írom le.


Hozzávalók: 1 egész tojás + 1 tojásnak a sárgája,  7,5  dkg cukor, 1,5 evőkanál tejföl, 6 dkg puha margarin, 25 dkg liszt,1 teáskanál szalagáré, 2 evőkanál langyos tej, csipet só,  tészta tetejére : tojás fehérje és kristálycukor,

🌷

Elkészítése: Tojást a cukorral, tejföllel , puha margarinnal és csipet sóval kikevertem. A langyos tejbe elkevertem a szalagárét és a kimért liszthez öntöttem majd a tojásos masszával összegyúrtam.  Gyúrótáblán kinyújtottam a tésztát fél cm vastagra  és kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  úgy hogy a tészta darabok tetejét  előbb a tojás fehérjébe majd a cukorba mártottam . Előmelegített sütőben 180 C fokon 15' sütöttem.😋 

Jó étvágyat kívánok ! 

10 megjegyzés:

Katalin írta...

Szép, könnyed sütemény lehet, és biztos nagyon finom is.
Erre az Ízőrzők részre nem is emlékszem, szerintem nem láttam. Mostanában volt a TV-ben, vagy már régebbi adás?

aranyos fodorka írta...

Életemben nem hallottam ezt a kifejezést, hogy "szalagéré" most rákerestem, és látom, hogy ezen a névben is fut ez a szer...Mi szalakálinak hívtuk...De meg se tudnám mondani, hogy mikor használtam bármihez is...Igaz, nem nagyon sütök már semmit...

Éva írta...

Köszi Kati finom puha sütemény. Mostanában ritkán nézem csak a honlapjukon keresek ez 2024-es.

Éva írta...

Mari pedig ezt már régen is ismerték sok ilyen sütemény van én is inkább szalakáli néven ismertem. A tasakra "szalalkáli van írva.

Ani írta...

Anyósom is szalagárénak hívta. Még nem is hallottam erről a süteményről. Milyen gazdag a magyar gasztronómia! Nagyon kis helyesek lettek!

Fáni írta...

Finomnak néz ki

Gizi írta...

Egyszerű és finom süteményt sütöttél. Én sem hallottam még erről a sütiről, a szalagárét erre felénk is így emlegetik, sokszor használom....

Éva írta...

Több féle szalagárés sütöttem már de ilyet most először, bármilyen formával lehet szaggatni. Köszi Ani.

Éva írta...

Köszi Fáni finom volt.

Éva írta...

Köszi Gizi, szeretem én is mert könnyű a tésztája általában minden szalagárésnak.