Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 4 db nagyobb krumpli, kávéskanál só, 2 evőkanál zsír, másfél dkg. élesztő.
🌸
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízben megfőztem, mikor kihűlt krumplinyomón áttörtem/levét félretettem/. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót is a krumplival együtt az élesztőt csak belemorzsoltam, összegyúrásnál a krumpli levét használtam. Összegyúrtam a tésztát majd kinyújtottam és hajtogattam két széléről középre majd fentről és lentről egymásra. 1/4 órás pihenés után ismételtem ezt a műveletet még háromszor a pihenési idő betartásával . Végül kinyújtottam a tésztát bevagdostam kiszaggattam sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam felvert tojással megkentem és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom pogácsa!-Mivel a tészta tojást és tejet nem tartalmaz csupán a tetejére kentem aki ezt is mellőzni szeretné elég kevés zsírral vagy olajjal lekenni!
Jó étvágyat kívánok !
2 megjegyzés:
Nahát, hogy nincs benne tojás és tej! Ez így volt a receptben vagy te alakítottad át? Nagyon jól néz ki, a pogácsa véleményem szerint az igazi otthont szimbolizáló " sütemény"
Emőke ez a receptben volt így, nagyon finom puha pogácsa. Köszönöm!
Megjegyzés küldése