Sütőből mikor kivettem |
Hozzávalók:( Fél adagból sütöttem azt írom le) tészta:25 dkg finomliszt, 1 felvert tojásnak a fele a másik felével kentem a tésztát, fél kk. só, 1,5 evőkanál cukor, 3 evőkanál étolaj, 1 dkg friss élesztő, fél csomag vaníliás cukor, 1,5 dl tej, töltelék: 25 dkg tehéntúró, 25 dkg főtt áttört krumpli, fél csomag vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 1 dl tejföl, 1 db tojás, 2 tk. szárított kapor.
Tányéron kóstolásra várva.. |
Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalót a már felfutott élesztővel együtt és bedagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára kelni. Közben megpucoltam felkockáztam a krumplit kevés sóval és puhára főztem , leszűrtem áttörtem és hagytam hűlni. A túrót áttörtem hozzákevertem a kihűlt krumplit és a többi hozzávalót. A megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam és vékonyra kinyújtottam igyekeztem a tepsi méreténél nagyobbra nyújtani, tepsit olajjal kikentem és beletettem a tésztát tölteléket belekanalaztam és ráhajtottam a tészta széleit. Addig pihent még a sütőt előmelegítettem, ezután a tésztát tojással lekentem és sütőbe tettem ahol 200 C fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem kevés víz és vaníliás cukor keverékével lekentem a tésztát és letakartam kis időre egy tiszta törlővel( ezt a műsorban láttam)😋
Jó étvágyat kívánok!
5 megjegyzés:
Éva, ez igazán fenségesen néz ki, szuper!
Nagyon guszta! Nem hallottam még túrót krumplival keverni, ki fogom próbálni! Köszi!:)
teller-cake köszönöm.
Tiffanylda köszi. Eddig én sem készítettem ezt a változatot de megéri kipróbálni mert nagyon finom, Sok sikert váljon egészségetekre!
Nagyon guszta lett, és biztos finom is. Emlékszem, én is láttam a kisgyőri műsorban ezt a bélest. Szép lett amit sütöttél 😊.
Köszi Katalin nagyon finom örülök hogy végül elkészítettem:) Már ezt a műsort is láttam kétszer és mindig megjegyeztem hogy még mindig nem sütöttem meg pedig nagyon tetszett első látásra is!
Megjegyzés küldése