Ismét olyan helyzet adódott hogy volt egy pár virsli ami felhasználásra várt és az utóbbi időben láttam videón egy számomra érdekes virsli felhasználási technikát amit gondoltam most elkészítem. A receptet hogy milyen tésztával készítették és mi ennek a receptnek pontosan a neve ilyen információm nem volt. Ezért kis adag kiflinek megfelelő tésztát készítettem és találgattunk férjurammal mi is legyen az elnevezése ?😉
Sütés előtt |
Sütés után |
Hozzávalók: tészta: 20 dkg liszt, fél dkg friss élesztő, csipet só, kb. 1 dl langyos tej, 1,5 dkg olvasztott margarin, 1 db tojás felverve fele a tésztába másik felével kentem ,1 pár virsli, kb. 8 dkg reszelt sajt.
🌷
Elkészítése: Kevés langyos tejbe szórtam csipet cukrot és az élesztőt elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a többi hozzávalóval együtt a már felfutott élesztőt és bedagasztottam a tésztát amit letakarva 3/4 órát pihentettem. Közben felkarikáztam a virslit lereszeltem a sajtot. A megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán átgyúrtam majd feldaraboltam és vékony rudakat sodortam belőle. A rúd közepére tettem egy karika virslit amit körbefogtam a tésztával tészta rúd két szárát kereszteztem majd ismét virsli és így tovább a végét összecsíptem. A pár virsliből 4 rudat tudtam formálni ami megmaradt tészta azt más formában összefontam, tekertem tojással lekentem és beszórtam sajttal. Előmelegített sütőbe tettem ahol 200 C fokon 25' sütöttem. Ketchupot tettünk a tetejére úgy ettük😋
Jó étvágyat kívánok!
8 megjegyzés:
Megint fantasztikusat sütöttél! :)
Évi köszi, a kevés virsli felhasználása volt a célom és így lett finom és laktató vacsora belőle :) Ezen felül még jutott másnapra is reggelire péksüti.
Nagyon jól néznek ki ezek a virslicsavarok, finom lehetett 😊.
Katalin köszi, finom volt.
Katalin virslicsavar elnevezése nagyon jó ötlet ezekez a helyes kis virslicsavarokhoz.
Ani köszi.
No, ezen valahogy "átugrottam" - nem vettem észre. Pedig gusztusos és jó kis receptnek ígérkezik. Megjegyeztem...
aranyos fodorka köszi.
Megjegyzés küldése